Такситата в Пловдив ще могат по-лесно да си плащат данъците, както и да получават разрешителните си. В изпълнение разпоредбите на Закона за автомобилните превози и с цел оптимизиране процеса на издаване на разрешителните за извършване на таксиметров превоз ОП „Организация и контрол на транспорта“ въведе програмен продукт „Мелия“, чрез който започнаха да се издават новите разрешителни за 2018 г.

„Чрез програмата се осъществява директна връзка между дирекция „Местни данъци и такси” и ОП „ОКТ”. Когато превозвачът дойде и си подаде заявлението с попълнените необходими данни, информацията се предава до дирекция МДТ, където се генерира автоматично данъчната декларация с дължимата сума, която лицето трябва да заплати. При отиване на касата на „Мести данъци и такси“ му разпечатват декларацията, той я подписва, заплаща сумата и след това тази информация се връща при нас автоматично. Отпада изискването да ни се предоставя заверено копие на съответния документ. Ние виждаме, че декларацията е генерирана и заплатена и със същия програмен продукт издаваме разрешителното за таксиметров превоз“, разказа директорът  на ОП-то Борислав Кръстев.

От вчера, когато стартира кампанията по издаване на разрешителни за 2018 г., около 100 превозвачи вече са подали в предприятието необходимите документи.