Основно училище „Тодор Каблешков” е изцяло готово за новата учебна година, съобщи кметът на район „Западен“ Димитър Колев, след като инспектира лично резултатите от летните ремонти в учебното заведение в „Прослав“.

За новата 2014/2015 учебна година ОУ „Тодор Каблешков” ще посрещне своите възпитаници с основно подменен покрив. Общо 730 квадратни метра са ремонтирани, като е извършена пълна подмяна на конструкцията и керемидите, монтирани са нови улуци, капандури и снегоподдържащи елементи. Ремонтът е на стойност 65 244, 60 лева с ДДС, като от тях 50 000 са осигурени от община Пловдив. Покривът е имал спешна нужда от укрепване, тъй като не е бил обновяван от изграждането на училището през 1965 година. С ламиниран паркет пък са обзаведени две от класните стаи, като са оборудвани и с нови столове. В други пет класни стаи паркетът е лакиран. Физкултурният салон също е модернизиран – поставен е окачен таван, подменено е осветлението, инсталирани са нови лампи и са поставени предпазни решетки на отоплителните тела. “Благодаря за съдействието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, без неговата лична ангажираност този ремонт нямаше да се осъществи“, заяви директорът на училището Аврора Костова.

ОУ „Тодор Каблешков” вече ще разполага и с модерна компютърна зала. Учебното заведение спечели проект на Министерство на образованието и науката на стойност 22 100 лева за компютърен кабинет, оборудван с 26 терминални поста. Децата ще работят на специални ергономични маси и столове, като освен това им е осигурен и интернет достъп. Училището може да се похвали и със спечелването на друг проект по Национална програма „Училището – територия на учениците”, модул „Подкрепа на целодневното обучение в начален етап” на стойност 9 850 лева.

 

TrafficNews.bg