Отборът на СОУ “Патриарх Евтимий“ победи в куиз шоуто по биология и химия, което се проведе в Медицински университет-Пловдив. Второ място, на една точка зад победителите, зае отборът на ЕГ „Пловдив“, а трети бяха участниците от ЕГ „Иван Вазов“.

Съвместната инициатива за провеждане на викторина по биология и химия между ученици в 11 и 12 клас от пловдивските училища бе организирана за юбилейна пета поредна година от Ротаракт клуб Пловдив - Пълдин и МУ-Пловдив и отново се радваше на голям интерес. Участие взеха общо 13 отбора от 12 училища. Целта е учениците да проверят знанията си в неформален и забавен формат и да получат възможност да се запознаят отблизо с базата и условията на обучение в университета.

На състезанието присъстваха зам.-ректорът по „Научна дейност” проф. д-р Виктория Сарафян, зам.- ректорът по „Международно сътрудничество” проф. д-р Мариана Мурджева и Михаил Мумджиев, президент на Ротаракт Пловдив-Пълдин. Основен организатор е Христо Видев, студент в МУ-Пловдив и член на Ротаракт Пловдив-Пълдин. Събитието уважи и д-р Любомир Паунов, почетен организатор на викторината, който е асистент в Катедра по Специална хирургия, МФ на МУ-Пловдив и ексчлен на Ротаракт клуб Пловдив „Пълдин”.

Екипът, участвал в подготовката, се състоеше и от доц. Йорданка Узунова, д-р Мария Гевезова и Даниел Минчев. Водещ бе д-р Петър Димов, който е с голям опит в участието и провеждането на викторини от подобен тип.

За отборите, класирани на първо, второ и трето място, бяха осигурени грамоти и много награди, а за всички останали имаше сертификати за участие.