Ученици от Езикова гимназия „Иван Вазов“ се обединиха в поредната благотворителна инициатива. По идея на Виктория Панайотова от IX г клас, възпитаници на елитното школо от VIII клас, IX г и XI клас се включиха в кампанията на Here2Help в помощ за лечението на малкия Станислав Дончев, като дариха близо 10 кг капачки.

Припомняме, че момченцето страда от тежка форма на Хидроцефалия. Причините за заболяването не са ясни, а той се влошава с всеки изминал ден. Дори губи зрението си.

Надежда за оздравяването му се появява, след като родителите изпращат документите му в турската болница „Аджъбадем” при един от най-добрите детски неврохирурзи в света Мемет Йозек. Малко след това родителите на Стаси разбират, че той е болен от тумор, а клапата му не работи. След първата операция следват още много интервенции - поставяне на сонда, от която да се храни, взимане на биопсия, поставяне на порт и химиотерапия. Предстои му нова операция, насрочена за 12 юли, ден след рождения му ден.

Последната информация е, че семейството е заминало за Турция по спешност, където е и болницата, в която Стаси може да бъде опериран. Следващата операция е насрочена за 28 юни.

За лечението му са нужни 62 815 евро, които са непосилни за семейството.