Учениците от театралната трупа на Езикова гимназия „Пловдив“ събраха 3519,60 лв. в помощ на болния от левкемия Боян Бонев. Те играха специално за каузата представлението „Сън в лятна нощ“  в Дома на културата в края на ноември. 

Събраната сума в пълния й размер ще отиде за лечението на талантливия пловдивчанин, в помощ на който се обединиха много ученици и учители от Пловдив и региона. 

Благодарим ви, че за пореден път доказахме правотата на мотото: "Съединението прави силата"! Благодарим ви, че ЗАЕДНО претворихме обикновен делничен ден и че ЗАЕДНО помогнахме на българин, който прославя името на нашата страна на световния научен подиум! Благодарим на всички, които повярваха в нас и ни помогнаха да осъществим това събитие! Благодарим на Театралната група към Езикова гимназия "Пловдив", която за много кратко време, но с много ентусиазъм и отдаденост на каузата, подготви изявата си, написаха от Ученическия парламент в Езиковата гимназия. 

Организаторите не пропуснаха да посочат и имената на хората, подкрепили каузата им и направили възможно представлението – директора на Операта Нина Найденова, която е отстъпила една от датите на трупата, екипа на Дома на културата в лицето на директора Ива Гешева, режисьора Даниела Костова, Валери Кьорленски от Драматичния театър, помогнал с напътствията си по време на подготовката, както и на директора на Езиковата гимназия Николай Радев. 

Благодарим и на членовете, и на доброволците към Ученически парламент, които съдействаха за организацията на събитието! Всички заедно можем повече в името на най-големия ни дар - Живота! Боян, благодарим ти, че ни вдъхновяваш с твоята сила и присъствие на духа! Ние сме с теб, написаха страхотните пловдивски деца, които също заслужават огромни благодарности.

Фотографии: Георги Печев