С транспаранти "Няма да забравим, няма да простим" и "Катуница благодари на цяла България за подкрепата.Поклон!" селото посрещна всички дошли специално да отбележат паметта на двете загинали момчета. Три години след трагичните събития все още споменът е така болезнен както в първите часове на случилото се. Близки и роднини на Ангел и Павел разказват със сълзи на очите, че не пожелават на никого такава трагедия.

„На никой родител не бива така да се случва.Всички имаме деца. Изживяхме големи кошмари, затова сме тук, да подкрепим семействата на невинните деца.” – коментират жители на Катуница.Близките от сърце изразяват истинската си благодарност за това, че хората все още не са забравили и всяка година на тази дата идват за да окажат своята безрезервна подкрепа.

"Болката е същата,времето не лекува. Болката и оскърблението за все още неизвършени неща, от прокуратура, полиция, от политици… но ние умеем да чакаме."- коментира майката на Павел.Бяха поднесени цветя и венци на паметникът на момчетата, а по-късно след траурно шествие Отец Павел и отец Иван отслужиха света литургия на стадиона на Катуница.За да почетат паметта им бяха дошли фенове на двата футболни тима - Локомотив и Ботев Пловдив, рокери от различни мото клубове, близки, роднини и съученици на починалите. Възпоменанието продължи с фолклорни представления на деца и приятелска футболна среща между любители. Деца от селото сплетоха венци, а по-късно бяха засяти и две дървета за да остане споменът вечен.

Трагедията, стана на 23 септември, след като Кирил Рашков заплашил чичото на едно от починалите момчета Веселин Христев и фамилията му, а малко по-късно вечерта 19- годишния Ангел Петров бе жестоко и умишлено премазан от микробус, в който пътуваха роми, свързани със скандалната фамилия Рашкови. Другата жертва на събитията Павел Толев почина, в следствие на преживяния стрес. За да отвърнат местните разрушиха част от имуществото на семейство Рашкови, а две години по-късно през юни 2013 година бе осъден шофьорът на буса Симеон Йосифов на 15 години затвор. 

Съучениците на Ангел с мъка споделят „Все още не можем да повярваме за случилото се. Виновниците все още са на свобода и нищо не може да компенсира двата отнети човешки живота.”

TrafficNews.bg