Ученици от III-а и III-б клас от СУ „Константин Величков“ отпразнуваха по нетрадиционен начин патронния празник на училището, като гостуваха на Апелативния съд. За малко повече от час емблематичната зала №1, в която се провеждат знакови съдебни дела, се превърна в класна стая за учениците. Те участваха във възстановка на съдебен процес, като в ролята на техен преподавател влезе съдията от Апелативен съд Христо Крачолов.

Третокласниците влязоха в ролята на съдии, прокурори, адвокати, включиха се в разпознаване на „нападател“, грабнал телефон от ученик в парка. По време на възстановката на съдебен процес учениците задаваха въпроси на „подсъдимия“, а накрая произнесоха „присъда“. Третокласниците се справиха блестящо с трудния казус.

С много емоции беше посрещната демонстрацията на служители от областно звено „Съдебна охрана“ към Министерството на правосъдието. Униформените направиха презентация на използваните в пряката им работа оръжия и демонстрираха помощни средства и различни техники при конвоиране на задържани лица. По време на възстановката участваха и представители на Криминалистичната лаборатория от ОД на МВР – Пловдив.

„Дни наред децата се вълнуваха от това, че ще посетят Съдебната палата, много им беше интересно, а това е и един по-различен начин да отпразнуват патронния празник на училището, като участват в „Час на класа. Съдът отблизо“, коментира г-жа Мария Чобанова – класен ръководител на III-б клас.

Магдалина Иванова – председател на Апелативен съд – Пловдив награди с грамота всеки от третокласниците. Тя ги поздрави за отличното представяне и им пожела тези, които са се насочили към професията на юриста, да сбъднат мечтата си.