Травеститът Благовест, който тормози съседите си в Кючука, окончателно остава в ареста. Днес Окръжният съд в Пловдив „посече” кросдресъра и го остави за постоянно на топло.

Магистратите уважиха решението на Районният съд и не промениха мярката на Молев. Мотивите за това са, че агресивният мъж може да извърши ново престъпление, лошото съдебно минало и възможността на Благовест да се укрие.

Днес Алексия, както се представя травеститът, дойде в съдебната зала видимо унил. Причината за това не е само заради престоя си в ареста, а и липсата на приятеля му- Тишо. От както е зад решетките двамата не са се чували и виждали.

„За 70 лева ме занимават с глупости. Не мога да се обадя на Тишо. Ние сме женени- имаме църковен брак”, разказа пред репортер на TrafficNews.bg Молев.

Срещу травестита има няколко обвинения – за хулиганство и заплаха за убийство, освен това се води разследване срещу него за блудство с непълнолетно момченце, живеещо в същия вход. Той може да получи до 5 години затвор.

Последните месеци са истински кошмар за хората, които живеят в блока на бул. „Никола Вапцаров”.  Въпреки многократните сигнали в полицията обикновено Благовест е прибиран за 24 часа в ареста, а след това тормозът е започвал наново.

Предишната изцепка бе преди няколко седмици, когато кросдресърът започнал да руши имуществото в общите части. Хората викнали полиция, а той се барикадирал в апартамента си. Той дори се опитал да избяга през терасата си, въпреки че жилището му е на четвъртия етаж. В крайна сметка пловдивчаните успели да заловят Благовест и го предали на полицията. Сега обаче съдът не намери мотиви да задържи травестита.

Вижте още във ВИДЕОТО:

Още новини ТУК

TrafficNews.bg