Не беше много отдавна, когато на 31 декември имаше по метър сняг, а студовете трайно нахлуваха под тепетата в началото на декември. 2018-а година обаче я изпращаме с есенни температури.  Днес живакът показваше 7 градуса, а слънцето бе пробило сутрешните мъгли.

Пловдивчанин ни изпрати снимки, които са много по присъщи за есента, отколкото за деня преди 1 януари.

Все пак зима ще има, от втори януари започва захлаждане и сняг, а след това и доста ниски температури.

Прогноза за България за 01.01.2019

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е значително по-високо от средното за месеца.

През новогодишната нощ ще бъде предимно облачно, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°. През първия ден от Новата година облачността над България ще е значителна, но след обяд над югозападните райони от страната ще има и слънчеви часове. Почти без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 1° и 6°.

Облачността в планините ще е значителна, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, а след обяд по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Вълнението на морето ще 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6° - 7°.