Христо Бонев, легендата на българският футбол, ще дари футболна топка с личен автограф, с която е постигнал най-добрият резултат в един от турнирите си, за благотворителна кауза. Той ще подпомогне събирането на средства на деца на загинали служители от системата на МВР в Пловдивска област. Топката ще бъде разиграна на търг на 14 декември в хотел „Марица”, по време на благотворителен коктейл. Началната цена на ценната топка стартира от 100 лева.

Двойни олимпийски шампион по каяк-Николай Бухалов пък ще дари фланелка с неговия личен параф. Спортистът също се включва в благотворителната кампания, която среща подкрепата както на областната дирекция на МВР в града, така и на Община Пловдив.

Картина за търга ще предостави и известният пловдивски художник Атанас Хранов. Други двама негови колеги Никола Певичаров и Станимир Видев също ще дарят техни творби за благотворителната кауза.

Друга известна личност, която също ще подкрепи идеята е певицата Веси Бонева. Изпълнителката дарява за каузата огромен мечок с автограф и най-новия й албум „Родината”. От детския коледен базар гостите ще имат възможност да си закупят различни лакомства, играчки и сувенири изработени от децата от различни школи в града.

Набраните средства ще бъдат публично обявени и разпределени в присъствието на нотариус Кари Клявкова по равно за 20 деца на загинали служители от системата на МВР в Пловдивска област. Освен това момичетата и момчетата ще получат допълнителни подаръци под формата на кексчета, бисквити и бонбони от спонсорите. Меденки и вафли ще получат и всички деца участници на концерта в знак на благодарност от организаторите.

Сред поканените гости са ръководството на областна дирекция на полицията, представители на прокуратура и съда, община Пловдив, Омбудсмана и Областната управа. Депутати, бизнесмени, хора на изкуството, спортисти и общественици.

Програмата в хотел Марица ще започне с танци на възпитаниците на пловдивски танцови школи. Включва изпълнения на малките грации от балетната школа на Влада Парфенова, деца от «Stars  Dance Center”, деца от музикална школа “Music Space” и детската група при ансамбл «Елика».