Драстично зачестиха кражбите на марков алкохол в Пловдив и района. Поредните крадци са криминално проявен мъж и тийнейджър, задържани вчера за кражба от кафене в Асеновград.

Около 6.20 часа вчера на тел. 112 било съобщено, че след разбиване на прозорец, от търговския обект били задигнати няколко бутилки алкохол.

При организираните издирвателни действия часове по-късно в районното управление са задържани извършителите – 44-годишен криминално проявен и осъждан жител и негов 15-годишен помощник. Срещу двамата е образувано досъдебно производство.

Междувренно жена се опита два пъти да открадне бутилки марков алкохол от супермаркети в Пловдив. Тя е задържана в неделя. По обяд полицаи от Четвърто РУ се отзовали на сигнал, че посетителка в търговска верига на бул. „Шести септември“ преминала след касовата зона с незаплатени 8 бутилки марков алкохол за близо 400 лева.

Установена е самоличността й - 43-годишна криминално проявена пловдивчанка, която е отведена за срок до 24 часа в районното управление. В хода на работата съвместно с колегите им от Пето РУ служителите установили, че преди задържането й жената направила подобен неуспешен опит за посегателство и от друг голям търговски обект на бул. „Цариградско шосе“. По случая е образувано досъдебно производство.