Своеволията на таксиметровите шофьори в Пловдив се наблюдава при служителите на голям брой от таксиметровите компании в града. Техните първоначални тарифи не са еднакви, варират от 45 стотинки до 69 стотинки за километър. Понякога един курс може да излезе 10 и дори 20 лева.

Въпреки разликите в тях, пловдивчани използват услугите им. "Невъзможно е да си викнеш такси, когато вали", сигнализира читателка на TrafficNews.bg. Вчера вечерта Магдалена Бойчанова правила опити да си викне такси повече от 15 минути, но отговорът от страна на фирмите бил: "няма свободни коли".

След многократни позвънявания на пет различни фирми, тя успяла. Качвайки се в таксито, останала изненадана от коментара на таксиджията:
"Ако знаех колко е кратък курса, щях да откажа заявката", казал той.
„Явно причината за недостига на такситата се крие в самите тях. Не стига, че се държа грубо, но и не пожела да ме закара до входа на дома ми", възмутено сподели Бойчанова.

Получихме сигнал и от друга читателка на TrafficNews.bg. Тя предпочита да остане анонимна, защото се страхува. Историята – през уикенда момичето се прибирало от нощно заведение с едно от паркираните таксита пред дискотеката.
"Спря ме пред вкъщи. Сигурно си помисли, че съм пияна, стисна ме, удари ме, издърпа ми всичките пари и ме блъсна да слизам. Уплашена от това, което ми се случва, побързах да изляза. Тръгвайки, таксиджията щеше да прегази крака ми.", с треперещ глас разказа уплашеното момиче.
Потърпевшата се е обърнала към органите на реда, но резултат няма.
"Още ми се налага да пътувам с таксита, защото нямам кола и всеки път със страх се качвам в тях.", казва още битата читателка.

TrafficNews.bg ще продължи да следи темата. Ако и вие имате какво да споделите, не се колебайте да го направите на имейл: redaktor@trafficnews.bg

Селина Миндева, TrafficNews.bg