Дрифтъри пречат на съня на пловдивчани, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Той предостави и видео, на което се вижда как любители на тунинговани автомобили пилят гуми на паркинга на бившия Практикер, на булевард „България”. По думите на пловдивчанина, изпълненията на дрифтърите винаги са посред нощ, предимно в почивните дни. Шофьорите обаче изобщо не се съобразили с факта, че в близките жилищни блокове има хора, които се опитват да спят и с каскадите си събудили целия квартал. 

И макар вече сградата да се обитава от нови собственици, то паркингът е свободен за достъп 24/7. Няма поставени бариери и всеки може да влезе на широката площ. Магазините се охраняват от човек и камери, но нищо не  е предприето за стопиране на дрифтовете.

Ентусиастите явно са се вдъхновили от филма „Бързи и яростни”, но са забравили, че подобни изпълнения са позволени само на рали писти.

В противен случай малката забава може да доведе до инцидент.  Другата част от проблема е, че подобни видеа често се качват в социалните мрежи. Шофьорите се съревновават помежду си и се предизвикват, но често подобни изпълнения могат да имат сериозни последици, както за водачите, така и за останалите участници в движението.