Това да съм главен секретар не е самоцел! Така  Светлозар Лазаров отговори на въпрос наTrafficNews.bg  дали ще остане на поста си след като промените в закона за МВР влязат в сила. Главсекът не пропусна възможността на се похвали с успехите на министерството в годината, когато той е начело на ведомството. „ От резултатите на МВР се вижда, че има ръст по всички показатели. По отношение на убийствата през 2012 и 2013 година имаме 50 процента разкриваемост , а през 2014-та  са  разкрити 80 % от  убийствата.

При  наркотиците нещата са още по-драстични. През 2014 година имаме заровен  1 тон хероин, задържан при операции съвместно с прокуратурата , митница и ДАНС.  2013 година има конфискувани  220 килограма, а през  2013 -са 85 кг. Това са фактите. Имаме разкрити поръчкови убийства, задържани са много синтетични наркотици ,  конфискувани са около 50 тона канабис. Нека говорим с конкретни факти и конкретни резултати” заяви Лазаров. Според него обвиненията, свързани с подслушване на протестиращи , са „ плод на фантазията”.

„Не ми е известно  МВР да е  събирало информация за протестиращите и техни близки.Ако някой има такава информация, да се обърне към съответните органи. В Закона за СРС е описан целият механизъм  за прилагане на СРС. Незаконното прилагане на СРС е престъпление. Когато има съмнение за престъпление- компетентния орган е прокуратурата. Чакам с нетърпение какви материали ще бъдат внесени там и да се установи това, което се коментира истина ли е или не е истина. В момента в публичното пространство се коментира информация с неясен произход, неясно съдържание и неясни факти” каза Лазаров.

TrafficNews.bg