Разтоварването на трафика по основните пътни артерии вече се превръща в приоритет на градските власти. След като през последните години от администрацията работиха усилено по ремонтирането на булевардите в сегашните им габарити, през следващите години приоритет ще са новите пътни връзки.

Освен връзките между районните като „Модър-Царевец”, новият мост над река Марица, пробива под Централна гара и надлеза между Тракия и Южен, градските власти имат и други опции. Реално в момента се работи само по бул. „Северен”, който ще е първият нов булевард от десетилетие под тепетата. Освен че се свърже Мост на Адата с Брезовско шосе, той ще стига до гара Филипово и Карловския надлез.

Новият пловдивски булевард ще пресича целия „Северен”, правят кръгово с бул. „България” ВИДЕОБул. „Северен” ще започва от Моста на Адата и ще свързва Брезовско и Карловско шосе

Друг проект, който е готов, е за удължаването на бул. „Свобода”.  Пътната отсечка може да стане витална, като разтовари значително трафика по бул. „6 септември” и Пещерско шосе в район „Западен”. В администрацията вече имат строително разрешение за първи етап за удължаването на булеварда. Той трябва да стигне до улица „Рая”, на която кипи здраво строителство. Вторият етап предвижда стигането на булеварда до кръстовището за Прослав.

Идейният проект за друга улица, която ще свързва Прослав с Коматевско шосе, също е одобрен и скоро започват отчуждителни процедури. Тя ще започва от улица „Елена” и ще стига до разклона за улица „Остромила”

Очертават новия път между Прослав и Коматево, който ще положи основните на бъдещ кварталТрасират отсечките, за да започнат отчуждителните процедури за новата връзка

Друг дългоочакван проект е за удължаването на бул. „Македония”.  Идейният проект там е продължаването на булеварда от Първо РУ през бул. „Александър Стамболийски”, ще минава зад комплексите „Оазис”, за да стигне до улица „Остромила”. Това ще облекчи значително движението по улица „Димитър Талев”. Там обаче все още има много имоти, които трябва да бъдат отчуждени.

Разширяват три ключови пътни артерии в Кючук Париж ВИДЕОПродължението на булевард “Македония“ ще бъде с шест ленти

Администрацията работи и по проект, с който да има директна връзка между район „Тракия” и летище Пловдив. Идеята е през улица „Недялка Шилев” в Тракия да се излиза на новия лъч на Околовръстното между Асеновградско до Ягодовоско шосе. Оттам да има успоредна улица, която да води директно до летището, за да се избегне пътя Пловдив – Асеновград.

Идва редът на новия лъч на Околовръстното на Пловдив! Дават зелена светлина на АПИ за проектаУчастък от 6 км ще свързва Скобелева майка с южния обход на града