Откриват здравния център към ДКЦ "Изток" в квартал Столипиново, който е изграден е по проект "Всички заедно: за по-добро образование и здраве" на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Лентата на новия обект ще прережат посланикът на Швейцария Н. Пр. Мюриел Берсе Коен и заместник-кметът на Община Пловдив Георги Титюков.

След това официално ще бъде открит и образователният център в малцинствения квартал. Сградата се намира в общия двор на НУ "Кирил Некатриев" и СУ "Найден Геров".

Проектът, който се реализира в пловдивския квартал Столипиново и в гр. Куклен, стартира в началото на 2017 г. и е на обща стойност 1 077 495 лева. Той има за цел да подкрепи ромската интеграция чрез реализирането на разнообразни мерки в областта на образованието, здравеопазването и овластяването на ромската общност чрез средствата на изкуството, спорта и културата.

Партньори на Община Пловдив по проекта са социална фондация "Инди Рома 97", общинска фондация "Пловдив 2019", Община Куклен, СУ "Найден Геров", ОУ "Кирил Нектариев", ДГ "Лилия".