Пловдивски прокурори изнесоха публична лекция пред студенти по право от Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ на тема „Ролята на разследващия полицай, следователя и прокурора в досъдебната и съдебна фаза по наказателните дела – практически аспекти“.

Проявата е част от новата инициатива на Апелативна прокуратура-Пловдив за провеждане на научни дискусии по наказателно право с практическа насоченост, която стартира вчера. Първата тема пред студентите бе представена от Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Димитър Беличев, прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, Чавдар Киров, следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Пловдив, Бригита Байрякова, прокурор от Районна прокуратура-Пловдив и Маргарита Еневска, старши разследващ полицай при ОД на МВР-Пловдив.

Магистратите разказаха на бъдещите юристи и за професионалната си кариера, както и отговаряха на многобройни въпроси по наказателни право. На срещата присъстваха студенти от 3, 4 и 5 курс и доц.д-р Христо Паунов, зам.-декан на Юридическия факултет.

Следващата кръгла маса по наказателно право ще се проведе през април 2018 г., когато се отбелязва Денят на Конституцията и юриста, и прокурорите ще гостуват в Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Темата за обсъждане ще бъде с практическа насоченост и предложена от студентите.