19-годишният Страхил, който през месец август миналата година преби, блудства и задигна колата на 80-годишна старица край Пловдив, се изправя пред съда днес. Той обжалва така наложеното му наказание от Окръжния съд 15 години затвор. Момчето е обвинен в 6 престъпления: три кражби, грабеж, блудство и едно отнемане на кола.

Въпреки крехката си възраст Страхил Симеонов е с дебело криминално досие и неведнъж е арестуван. До момента е бил съден седем пъти. 19-годишният младеж непрекъснато е бягал от възпитателните домове за малолетни.

Последната му присъда е била за грабеж. Той лежал 7 месеца в затвора и през декември 2015 година излязъл на свобода. Точно след 8 месеца обаче той отново стъпил накриво.

Страхил живеел в Ахматово. В същото село живеела и пострадалата от него баба Минка. Възрастната жена била освидетелствана със 100% инвалидност. Тя се е нуждаела от два бастуна, за да се предвижва. за по-далечни разстояния използвала кола.

Един ден Минка излязла на пазар до центъра на Ахмаково. Там е била пресрещната от Симеонов, който решил да й помогне с торбите. Натоварил ги в колата и предложил да е придружи до къщата й, за да разтовари багажа.

В дома на бабата забелязал портмонето й. Без да се замисли го прибрал в джоба си. Вътре имало петнайсетина лева и той ги изхарчил. Решил да се върне и да плячкоса още неща от жената, тъй като бил хвърлил око на накитите на Минка.

Привечер 19-годишният се върнал у бабата. Плачейки, той й разказал, че майка му е припаднала на полето извън селото и няма кой да му помогне. Минка веднага се притекла на помощ. Качили се в колата и се отправили към мястото, където уж има пострадала жена.

На километър и половина навътре в полето колата спряла. Бабата слязла, огледала се и като видяла, че няма никой се отправила обратно към автомобила. Поради неравната повърхност единият й бастун паднал. Страхил го грабнал и ударил Минка по главата. Жената се свлякла на земята. Тогава  Симеонов решил да задоволи сексуалните си желания. Той започнал да търка члена си по тялото и ръцете на жената, която се молела да престане.

След като гаврата приключила момчето взело отново бастуна и продължил да налага пострадалата. За да спре побоя, Минка сама дала накитите си.

Побойникът взел и другия бастун, обувките и телефона и всичко метнал в тръните, за да не може Минка да си тръгне от полето. Запалил колата и побягнал.

Поради липсата на опит зад волана и меката почва, автомобилът закъсал до поделението. Страхил тичешком се върнал в селото. Там срещнал двама приятели, които помолил за помощ. Той им разказал, че познат на семейството е закъсал. Приятелите му помогнали и после си направили разходка до Поповица и обратно към Ахмаково. Около полунощ обаче в селото младежите катастрофирали. Колата поднесла, ударила се в стълб и от там се забила в къща. На минутата Симеонов и компания избягали.

През времето докато младежите се забавлявали, баба Минка е била просната на полето. Без обувки и без бастуни, влачейки се с последни сили се е опитвала да стигне до главния път. Едва в ранните часове на следващия ден, жената успяла да се добере до шосето. Там служители на близкото поделение я открили. Те повикали помощ от свои колеги. Веднага са повикали и линейка. Докато дойде медицинска помощ пострадалата разказала всичко на спасителите си, а те от своя страна повикали полиция.

Междувременно Спахил се прибрал и си легнал. На следващият ден той решил да продаде златото. Видял свой съсед, на който казал че ги намерил на басейна в Поповица. Красимир му повярвал и откупил вещите. Шест дни след зверството Симеонов е бил открит и арестуван.

На първа инстанция младежът получи 15 години затвор. По обвинението за грабеж Симеонов е осъден на 15 години затвор; за присвояването на МПС-12 години; блудство-8 години и за кражбите 10 години.