За юбилейния десети път тази година се проведе Националният мемориален крос „Стефан Попов". Събитието, което се организира ежегодно по случай първа пролет, се състоя на Гребната база под тепетата, а в продължение на няколко часа деца и родители се забавляваха в духа на спорта и приятелството.

И тази година патрон на кроса бе легендата на българския спорт Йордан Йовчев. Четирикратният световен шампион даде старт на надпреварата, а многобройните фотоси, които си направи с децата, ще останат топъл спомен за малчуганите. Данчо се показа като голямо сърце и побъбри с всяко едно дете, което го доближи, като даде на младите спортисти ценни съвети и мотивация.

 

„Рефан България", който е генерален спонсор на кроса, за пореден път стана повод и причина големите съперници от футболните терени в Пловдив да са заедно. Усмихнати и заредени с положителни емоции, тимовете от футболните школи на Ботев, Локо, Пълдин, Хебър и много други с радост си направиха групови снимки преди първия старт.

 

Гости на десетия мемориален крос  „Стефан Попов" бяха Петър Зехтински и Георги Титюков, които се включиха в награждаването на призьорите. Всички класирани от първо до шесто място в различните възрастови групи получиха специални подаръци от„Рефан България". Сред публиката бяха забелязани десетки треньори, спортисти и обществени личности на Пловдив. Директорът на регионалното звено на българския спортен тотализатор Атанас Узунов също бе довел внуците си, които се включиха в кросовете.

 

Ансамбъл Тракия и танцови състави от пловдивски училища се погрижиха за доброто настроение на всички в паузите между отделните стартове при различните възрасти.

 

Кросът се провежда в памет на основателя на „REFAN" Стефан Попов, известен в града под тепетата със своята щедра подкрепа на многобройни благотворителни, културни, здравни и спортни каузи.