Площадката е изградена за около 1 месец. Това е комбинирана площадка за футбол на големи и малки врати, както и за баскетбол. Игрището е облицовано спрямо всички изисквания - със специална настилка, която предпазва от нараняване при падане. Има изградено осветление, което ще позволява да се играят футболни срещи и през тъмната част на денонощието. Достъпът до спортното съоръжение ще е свободен. От районното кметство в „Източен“ са наели на граждански договор треньор по футбол, който ще се занимава с малките спортисти в Столипиново. Това са предимно ученици от ОУ "Найден Геров". Тренировките ще бъдат по предварително зададен график, а след края на заниманията всеки желаещ може да използва площадката за любимите си спортни занимания.  

Инвестицията за спортното съоръжение възлиза на стойност 211 000 лева, каза кметът на Пловдив Иван Тотев. Подобна площадка беше изградена преди години в двора на училище „Васил Левски“. Съоръжението там е изпитано във времето за качество и здравина и за това за изграждането на тази спортна площадка в район „Източен“ е избрана тази фирма, подчерта градоначалникът. Предстои районът около футболното игрище да бъде облагороден с пейки и нови кошчета за отпадъци.

Проектът за изграждането на площадката е подкрепен от фондация „Пловдив 2019“. Към игрището ще бъдат изградени и трибуни и така спортната площадка освен за тренировки ще може да се използва и за футболни турнири.