„Очаква ни снежна и студена Коледа. Особено сутринта температурите на Рождество ще са доста ниски, но около обяд ще се затопли”, съобщи  климатологът доц. Георги Рачев. 

"На 20-и и 21-ви декември ни очакват доста ниски температури от около -5 и -8 градуса. В затворените котловинни полета на Югозападна България температурата може да достигне до -10 градуса. На 22-и декември температурите ще са около нулата и няма да има валежи", съобщи доц. Рачев пред Нова. 

"На 23-и и 24-и декември се очакваха доста обилни снеговалежи, но циклонът не можа да се формира добре. На 19-и следобед ще се знае със сигурност какви количества валежи ни очакват", допълни той. 

"На 30-и декември и 31-ви декември засега се очакват валежи от дъжд", каза още доц. Георги Рачев. 

В Пловдив максималните градуси днес ще стигнт до 4 градуса. Ще бъде предимно облачно, като утре се очакват и превалявания от сняг.

В страната пък ще продължи да вали сняг още днес  в Северна България, а временни разкъсвания и намаления на облачността ще има на места в южните райони. Утре облачността отново ще се увеличи и вплътни и главно в югозападната половина от страната ще вали сняг, в югоизточните райони - дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен северен вятър. Минималните температури ще са от минус 3° до 2°, а максималните ще са между 1° и 6°.