След седем години зала "Строител" отново отвори врати. Мащабният ремонт е почти завършен заявиха пред TrafficNews.bg новите управници на съоръжението. Спортната зала е изцяло завършена, дори в нея се проведе първия баскетболен мач. Залата е с лиценз за провеждане на мачове на деца, юноши, както и мъже и жени.

Само преди три месеца, тя бе в плачевно състояние, обясни Димитър Червенков, мениджър на „Строител”.

"Когато влезнахме за пръв път вътре, пода бе разкъртен, а на места имаше дори и дървесни гъби. Покривът течеше,стените бяха изгнили. Не знаехме даже от къде да започнем. Наехме се със срок, който според нас нямаше да изпълним, поради състоянието на комплекса. Благодарение обаче на упорития труд на Димитър Петров и Асен Фелчерски, които работеха денонощно успяхме да я завършим”, разказва Червенков.

Към момента са изградени всички спортни зали. Те ще са общо 5 и в тях ще се практикуват различни спортни занимания- кангоджъмп, зумба, спининг. Ще има и бокс и кикбокс, като треньори ще са професионални спортисти.Амбицията на мениджърите е да се подпомагат младите спортни таланти на Пловдив. 

В момента в залата са инвестирани около половин милион лева, които са частни.

Освен 400 квадрата фитнес, който е почти готов и се очаква до края на октомври да отвори врати, ще има парна баня и сауна. Изграден е и козметичен център, както и здравословен ресторант, които ще заработят заедно с фитнеса.

„Единственото по-трудно нещо се оказаха външните площи. Все още говорим с общината, за да започнем и ремонт на градината, тротоара и паркинга. Пролетта започваме зелените площи и беседките пред ресторанта, като ще се изгради и детски кът”, разказа Мариян Тасков.

Желанието на мениджърите е да получат и концесия върху двете игрища за футбол и баскетбол.

Още снимки в галерията

Още новини ТУК

TrafficNews.bg