Регионалната структура на КТ "Подкрепа" в Пловдив, съвместно с областната управа инициира Тристранен съвет по условия на труд с тема "Дебат по случая с масовото натравяне на работници в "Осрам", това съобщи председателя на СРС "Подкрепа" в Пловдив Атанас Кръстев. 

Това е реакция на синдикалистите, след като преди седмица в пловдивския завод гръмна скандал със десетки работници, потърсили медицинска помощ след консумация на вода.  Припомняме, че на инцидента дадоха гласност служители в предприятието, които отказали да се явят на работа и да се примирят с условията на труд, на които са били подложени. По техни думи близо 100 служители на завод за осветителна техника са били натровени заради консумация на застояла вода. До инцидента се стигнало след авария в завода.

От компанията заявиха, че в резултат на техническа неизправност, се е стигнало до бактериално замърсяване на прясната вода и изразиха съжаление за случилото се. Заводът затвори врати, докато не излязат официално проби от водата

Вижте какво разказа служител на Осрам за заразата в пловдивския завод ВИДЕО

СРС "Подкрепа" Пловдив обяви още, че инициира свикване и на Тристранен съвет за сътрудничество при Община Пловдив, на който основна тема ще е увеличението на работните заплати на работещите в заведенията за социални услуги.

 

Синдикалистите ще информират физически лица относно наличие или липса на регистрация в Агенция по заетостта на фирми-посредници, които наемат работници, с цел да ги изпратят на работа при друг работодател в страната и чужбина, както и консултира при сключване на трудови договори с местен или чуждестранен работодател.