Вицепремиерът Валери Симеонов успя да разгневи много хора. Не само майките на деца с увреждания. От позорните му думи са гневни и всички майки. Гневни са и бащите. Гневни са всички, за които българските майки и българските деца са по-важни от политически страсти и политици, които не си мерят приказките... Днес България иска оставката на един такъв политик, който на всичкото отгоре е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика. Пловдив и пловдивските майки също се включиха в масовия протест на хилядите възмутени.

Митинг-протестът се провежда в момента пред сградата на Община Пловдив. На него пловдивчани поискаха вицепремиерът Валери Симеонов да депозира своята оставка. Поводът е скандалното му изказване, в което той нарича майките на деца с увреждания "кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тия уж болния деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях".

"Пловдив не иска антидемографски УЖ премиер", написаха на плакат пловдивчани, с което ясно изразиха позицията си. Около 60 души са тук, пред Общината в Пловдив. Виждат се сълзи в очите на повечето майки, някои от които са дошли тук с децата си, предаде репортер на TrafficNews.bg. От митинга хората, които се чувстват омерзени, ще тръгнат към пощата, за да пуснат писмо до Валери Симеонов с искане за оставката му. И ще очакват той да им го върне разписано. 

Междувременно Бойко Борисов призова Симеонов да се извини за думите си, но обясни, че оставката му не е тема на дневен ред. Валери Симеонов обаче не се извини, а обясни в социалната мрежа, че думите му са извадени от контекста, но също така добави, че "истината боли, но не се отказвам от нито една моя дума". По-късно премиерът Бойко Борисов обяви от Обединените арабски емирства, където е на официално посещение: Ако поискам оставката на Валери Симеонов, това ще счупи цялата конструкция (на коалицията) и правителството ще падне. А първата дама - Десислава Радева, определи репликата на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на децата с увреждания и техните протестиращи родители с една дума - позор...