Ремонтът на столичната улица "Шишман" от началото седмицата доведе до хаос в движението по съседните улици, подадоха сигнал недоволни граждани.

Временната организация в района доведе до промяна на движението по съседната улица "Генерал Паренсов", но водачите масово не спазват на правилата за движение.

Те навлизат непозволено от "Шишман", въпреки знаците, забраняващи движението в посока бул. "Васил Левски".

"Вече трети ден ставаме свидетели на спорове, псувни и клаксони, коментират пред "Монитор" служители от "Центъра за градска мобилност", които продават фишове за паркиране в зоната.

Коли и пешеходци на зигзаг по Столичната улица няма да се затваря, но ще има временни заграждения

Освен трудното разминаване в еднопосочната улица, паркирането също е разнообразно: в зависимост откъде идват автомобилистите. От общината също не са си свършили работата докрай, защото не са премахнали или закрили част от старите знаци.

Участъкът, който се ремонтира, обхваща зоната от ул. "Граф Игнатиев" до "Паренсов". Срокът за ремонтите е 50 дни, но се очакват и забавяния.

Столичната улица "Шишман" веднъж вече беше ремонтирана, но тогава уточниха от общината, се е положила временна настилка. Сега ще бъдат направени нови тротоари, като ширината на този от страната на сградите ще бъде удвоена, ще бъдат обновени настилките, осветлението и озеленяването.

Водачите масово не спазват на правилата за движение. Снимка: Монитор