Пролетното време предразполага към разходки в слънчевите часове на деня, а какво по-хубаво от това да посетиш едни от най-красивите и живописни места в Пловдив. Обичайно място за разходка е едно от седемте тепета в града - Данов хълм. Освен с прекрасната и просторна гледка, която се открива към всички страни на Пловдив това е и най-удобният маршрут за кратка разходка в свободното време за живеещите в централната част. Такъв е случаят с наш читател, за когото обичайното място за отдих и почивка е обичаното Сахат тепе.

"Живея близо до Данов хълм. В хубаво време винаги се разхождам и всеки път се питам наистина ли спря да ни интересува какво се случва в любимия ни град и то точно в центъра? Хълмът е прекрасно място за разходка и отдих в сърцето на града. Освен това е историческа забележителност. Създаден като парк по инициатива на виден български деец като Христо Г. Данов и граждани на Пловдив! Намира се под особена защита, ала е изключително занемарен! А кой ли трябва да се погрижи!? Може би преди всичко ние, които живеем тук и искаме да се радваме на красив и устроен европейски град!", пише в сигнала си до TrafficNews.bg загриженият за екологичното състояние на мястото пловдивчанин.



Особено през лятото, картини като тази често се срещат в зоните на алеите и в градинките, предпочитани за срещи сред младите хора в Пловдив. Малък процент от тях обаче се отнасят с внимание към заобикалящата ги среда и най-безотговорно оставят следи след себе си - обикновено празни бутилки и кенчета от бира, опаковки от храни и какво ли още не. И това няма край. Дали е редно да се сърдим на сметопочистващата фирма, че не си е свършила работата, преценете сами. Финално отговорността за това, да си изхвърлиш опаковката от храна или напитка в предназначените за това места е изцяло наша.


На този етап проектът за поставянето на камери за видеонаблюдение на емблематичното за града ни място си остава проект. А ако скоро това стане факт, поне малко ще се повиши безопасността на жителите и гостите на града, и поне малко ще бъдат защитени сградите от "майсторските" изяви на вандалите и графитаджиите.