"200 са блоковете в район "Южен", които отговарят на  изискванията за саниране по Националната програма за енергийна ефективност". Това съобщи  кметът на един от най-големите райони в Пловдив Валентин Василев. По думите му обаче,  до сега в районната администрация са подадени само три заявления за регистрация на сдружения на собственици.

"Това е изключително притеснително. От началото на януари месец сме стартирали разяснителна кампания и през районната администрация на обучение преминаха повече от 350 домоуправители", коментира той пред бнр. 

Василев призова жителите на "Южен" да бъдат по-активни, да се отърсят от притесненията си и да побързат да подадат заявления в районната администрацията.

"Квотен принцип по програмата няма, така че тези, които първи изготвят и подадат своите заявления, съответно ще бъдат и финансирани първи", подчерта в тази връзка кметът на "Южен". 

Той беше категоричен, че в района ще продължи да тече активна разяснителна кампания по Националната програма за енергийна ефективност. 

Още за основните опасения и въпроси на гражданите, свързани с програмата, чуйте в звуковия файл. 

TrafficNews.bg