Двамата похитители на семейството на пловдивския бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла отиват на съд. Живко Гайдаров от Варна и Ангел Малинин от Костенец объркали съпругата с мениджърката, купили електрошок и започнали да следят служителката. Планирали да искат за освобождаването й 250 000 лева и 250 000 евро. Обвинителният акт срещу двамата е внесен в съда за насрочване на дата на процеса, съобщиха от Пловдивската окръжна прокуратура.

Живко и негов приятел – Васил, с когото се познавали от години, замислили отвличането в началото на миналия декември, съобщава "Монитор". Тогава дошли в Пловдив от Варна, за да се срещнат с пласьор, който им предложил да се занимават с дрога. Те решили, че е опасно, и отказали. Докато обикаляли из Пловдив, видели пред амбулатория за първична медицинска помощ на бул. „Васил Априлов” Павлина Хараланова. Тя работела като мениджър и карала джип „Ауди Q7”. Когато я забелязали, Павлина излизала от сградата с Атанас Червенков – Райфъла, който пък се качил на джипа си „Мерцедес GL”. Двамата помислили, че Павлина и Атанас са съпрузи, решили да отвлекат жената и да поискат откуп от Райфъла, за когото преценили, че е собственик на амбулаторията. Решили подкупът да е 250 хиляди лева и 250 хиляди евро.

Живко излизал със сестрата на Ангел, когото също привлякъл към отвличането. В Пловдив тримата започнали да следят Павлина. Васил обаче решил не само да не участва в отвличането, но и да каже на Атанас Червенков за замисъла. Двамата уведомили и полицията, откъдето започнали да следят Живко и Ангел. На 24 февруари двамата били арестувани, но при разпитите по време на досъдебното производство те не се признавали за виновни.

TrafficNews.bg