Апелативният съд в Пловдив потвърди определената от Пазарджишкия окръжен съд мярка за неотклонение „Задържане под стража” на 27-годишния Иван Янакиев. Янакиев е обвинен в това, че на 18 декември прегази и уби 70-годишния пешеходец Никола Лазаров със своя джип "Хамър".

Съдът се съгласи, че лицето представлява обществена опасност, установено е, че е системен нарушител и са налице основанията, че може да извърши ново представление. Той прие, че има обективни данни за участие на обвиняемия в  деянието.

Защитата в лицето на адвокат Атанас Мишев каза, че наложената мярка на Пазарджишкия съд е била продиктувана по-скоро от обществената нагласа и от медиите. Рядко в такива случаи се определя най-тежката мярка на неотклонение. Освен това рядко висш магистрат се намесва в такъв случай.

Прокурорът по делото каза, че има свидетелски показания, включително от двама полицаи, говорещи за скорост от 90 км/ч. И посочи, че лицето има 5 наказателни постановления, 4 са влезли в сила, 11 фиша, нито един от които не е платен.

Очаквайте подробности!


Още за шофьора на Хамъра вижте ТУК

tns.bg