С около един тон взрив ще бъде разчистено свлачището по пътя Девин - Кричим.

Движението по третокласната отсечка остава затворено и ще бъде възстановено най-рано в края на седмицата. До пускането му трафикът се насочва по второкласния път Пловдив - Асеновград - Чепеларе – Смолян, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

Опасните скални късове при 102-ри км на пътя Девин – Кричим ще бъдат премахнати с контролирани взривове във вторник. Оценката на експертите е, че така ще бъдат премахнати около 4000 - 5000 куб. м скали или 10 000 тона.

Пътят между девин и Кричим е блокиран от миналата седмица поради опасността от ново свличане на скална маса. При обрушването на скалите от алпинисти бе установено, че има огромна пукнатина над горния ръб на скалния откос, което е предпоставка за нови значителни срутвания.

Още за сагата по пътя Девин - Кричим четете ТУК

Пътната агенция препоръчва на шофьорите, на които предстои пътуване през дефилетата и пътната мрежа в планинските райони, да карат внимателно. На много места са се активизирали свлачища в следствие на дъждовете и снеговете от последните седмици и е възможно на пътя да падат камъни.

TrafficNews.bg