След протеста на пловдивчани днес за състоянието на пътния участък между "Рогошко шосе" и река Марица в Пловдив от Общината изпратиха официално съобщение до медиите. От него става ясно, че тя работела по проекта за реконструкция на „Рогошко шосе".

Общината имала сключен договор от края на месец март т.г. за проектиране на ремонта и реконструкцията на „Рогошко шосе". Проектирането е разделено на два етапа. Първият включва основен ремонт на пътната артерия от моста на Адата до землището на град Пловдив. Дейностите предвиждат изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление, озеленяване, велоалея и поставяне на нова тротоарна настилка.

Пътят ще бъде проектиран и изграден, така че да отговаря на изискванията за преминаване на интензивен трафик от тежкотоварни камиони. В този етап се предвижда ремонт и запазване на съществуващите габарити, както и реконструкция на улицата, водеща към ПИМК и Дунапак.

Припомняме, хората, които работят в района, не за първи път изразяват недоволство си. В началото на месеца близо 100 души блокираха „Рогошко шосе” край Екарисажа на спонтанен протест заради лошото състояние на пътната артерия. 

Те настояват за цялостна и незабавна рехабилитация на настилката на отсечката.