Още едно място в центъра на Пловдив ще бъде оградено с бариери и ще бъде забранено за влизане на външни автомобили. Кметът Иван Тотев заяви пред TrafficNews.bg, че в новия Генерален план за организация на движението ще бъде въведена новата зона в квартал Капана. Причината е хаосът, който постоянно създават паркирали коли в артквартала. По думите му там непрекъснато се паркира от автомобили, които нямат зелен талон за спиране.

„След като въведохме експериментално системата с бариери в Стария град, тя даде много добри резултати. Сега ще въведем и такава в Капана. Ще поставим бариери още на улица „Железарска“, а хората, които живеят там или имат имоти, ще разполагат с карти за достъп“, обясни градоначалникът.

Той каза, че е невъзможно служителите на Общинска охрана и полиция постоянно да обхождат района и да налагат глоби. Поради това с бариерите ще имат контролиран достъп – паркингът до Халите ще остане за живеещите в района.

Кметът напомни и, че местата за паркиране в центъра на града ще стават все по-малко, като големи надежди възлага и на многоетажният паркинг на улица „Четвърти януари“ до бившия ТЕЛК. Именно той трябва да поеме големия поток от автомобили на хора, запътили се към Капана.