Стотици мотори ще оглушат Пловдив днес. С настъпването на първа пролет ще бъде открит мотосезонът. Рокери от цялата страна ще пристигнат под тепетата, за да отпразнуват първа пролет с празнично шествие.

Любителите на возила на две гуми ще се съберат пред пловдивския мото клуб на булевард "България", откъдето точно в 12:00 часа ще потеглят към Бачковския манастир. В манастира рокерите ще запалят свещ и ще се помолят за здраве и попътен вятър. Там игуменът ще освети машините.

Заради шествието движението в Пловдив ще е временно ограничено. От 11.30 ч. до 12.30 ч. при необходимост в Пловдив ще бъде спряно движението по улица "Дилянка". 

След потегляне на мотошествието се очакват временни ограничения и промени в организацията на движението в града по бул. "България", бул. "Цар Борис ІІІ Обединител", бул. "Найчо Цанов", Асеновградско шосе. 

През деня са възможни и затруднения по направлението: Пловдив – Асеновград – Бачково и в района на Бачковски манастир. 

Пловдивската полиция призовава водачите на МПС да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните органи  по време на въвеждане на временната организация на движеното за недопускане на необосновани затруднения на трафика по посочените маршрути.