Два от най-важните проекти на Пловдив – новият мост над Марица и кръговото на карулката на пътя за Асеновград, трябва да получат зелена светлина днес. Общинските съветници ще гласуват промяната на ПУП-ове за новото съоръжение над реката, както и споразумение с АПИ за кръговото.

Новите планове за моста, касят, както булевардите „Марица – Юг”, „Копривщица”, „България”, така и съседни парцели. Един от тях е бившият плувен комплекс „Балона”, върху който ще бъдат връзките към новото съоръжение.

Припомняме, че кметът Иван Тотев заяви, че още тази година ще започне изграждането на моста, който ще свърже булевардите „Копривщица” и „България”. Разрешителното  за отчуждаване на имота под моста вече е внесено и надеждите са до лятото той да бъде придобит. По предварителни данни новото съоръжение ще струва около 25 милиона лева.

Градските власти ще дадат и зелена светлина за проекта на нови кръгово кръстовище на пътя Пловдив – Асеновград, на т.нар. Карулка на КАТ на пътя. Тo трябва да свързва Околовръстното, с пътя Пловдив – Асеновград, както и новия лъч до Скобелева майка.

Друго интересно предложение е свързано с камерите на входно-изходните артерии на града. Община Пловдив ще дари 11-те камери, които бяха изградени през последната година.Освен камерите, ще бъде дарено и гаранционното обслужване на полицията, за да може по-ефективно да се противодейства на престъпленията, както и за опазването на обществения ред.

Техниката може да засича номера на коли, обявени за национално издирване, както и да се ползват за установяване  на нарушение на обществения ред.

Камерите са разположени на входовете на Пещерско шосе, разклона за село Марково, Коматевско шосе, Асеновградско шосе, Брезовско шосе, Карловско шосе, Голямоконарско шосе, Рогошко шосе, Пазарджишко шосе, Цариградско шосе и Кукленско шосе.

Очаквайте подробности!