Ремонтът на пътя Пловдив - Асеновград е към своя край, като днес започва финалният етап. В 11 часа  ще стартира полагането на асфалтовата настилка на шосето.

Припомняме, че още преди месец шефът на фирмата изпълнител Юлиян Инджов бе заявил, че ако времето е хубаво той ще изпълни реконструкцията на пътя, до края на годината. В това число обаче влиза само разширяването на пътя и две кръгово кръстовища.  През това време ще се проектира и пусне новата обществена поръчка за локалните платна и три кръгови движения.

Локалните платна не са част от основния проект за ремонт на пътя, който се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж". Именно заради това възникват усложнения как да бъдат съчетани двата проекта.

Проектирането на локалните платна е отговорност на общините, през които минава пътят - Асеновград, Куклен и Родопи. Вече се работи по проектите. Колко отчуждутелни процедури и какви терени ще бъдат отчуждени ще стане ясно след като проектите са готови.

Със сигурност обаче ще е нужно дофинансиране от държавата. Кабинетът ще трябва да реши дали да преведе средствата директно на общините или към АПИ.

Кога ще приключат големите ремонти на пловдивски булеварди ВИЖТЕ ТУК!