Надеждите на Община Пловдив са цялото Коматевско шосе да бъде завършено и пуснато за движение до края на месец август тази година.  Това заяви кметът Иван Тотев при посещение днес в квартал Коматево.  

Кметът тази сутрин е провел разговор с директора на Археологическия музей професор Костадин Кисьов. Археологът го е информирал , че експертен съвет е взел решение за освобождаване на участъкът от Коматевско, който вече около 7 месеца е  блокиран заради открити археологични находки. Очаква се скоро работата по тази част на пътя, намираща се между Филкаб и улица „Остромила”, да бъде подновена. В този 400-метров участък е бил открит голям фундамент на стария виадукт, който е минавал оттам.

Започната е работа и по канализацията като, за да не засяга археологията, тръбите ще минават с метър и половина в страни. Надеждата на администрацията е във финалния  павиран участък от Коматевско да не бъдат открити подобни големи фундаменти, за да не се налага работата по-обекта да бъде отлагана за дълъг период.