Ученици от няколко училища в Пловдив и областта ще се включат в историческа викторина в Пловдивския университет. Събитието ще се проведе на 4 май от 14:30 часа и е организирано от катедра „История и археология“ към Философско-историческия факултет.

Мотото на куиза е: „Познаваш ли историята“ и в него ще се включат представители на ЕГ „Иван Вазов“, ЕГ „Пловдив“, ПГЕЕ, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Паисий Хилендарски“, СУ „Христо Проданов“ – гр. Карлово и ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“.

Малко по-рано, от 13:45 часа, официално ще бъде открит Денят на отворените врати на Катедра „История и археология“. Участниците и гостите на състезанието ще имат шанса да се потопят в атмосферата на Пловдивския университет, който е най-голямото висше училище в Южна България, и да се запознаят със специалностите и образователните възможности във Философско-историческия факултет. Предвидени са представяне на материално-техническата база и среща-разговор със студенти и преподаватели от Катедра „История и археология“.

Викторината ще се проведе в зала „КОМПАС“ в Ректората на висшето училище на ул. „Цар Асен“ №24.

Снимка: Илюстративна