„За мен това е странното, че докато съм бил на земята са ме ритали, видели са ме в безсъзнание”. Това разказа пред TrafficNews.bg пребития от футболни фенове Румен Койчев от Пловдив.

Осем футболни фенове бяха задържани за побоя над него, срещу четирима от тях прокуратурата повдигна обвинения. Те са на възраст между 16 и 19 години. Младежът беше пребит от агитка от 30 запалянковци. Той беше изписан днес от болницата.

След побоя Румен си гълта езика. Непознат му е помогнал, за да продължи да диша. Нападатели са успели да избягат.
„Първият ми заби един ритник в гърба, един тукат, после аз си ударих главата в стената до кафета и после нищо не помня.”, казва още Румен.

Той е попаднал в засада на уговорен бой между футболни фенове. Твърди, че не е провокирал никого.
„Не съм им казал нещо, нито нищо, просто нямаше значение кой е там, те си имаха на идея да набият някой”, казва още пребития младеж.

Обвинения са повдигнати срещу 19-годишните Васил Миткулев и Георги Иванов, както и 16-годишния Виктор Радев и 17-годишния Николай Петров. Какво казаха от прокуратурата - ВИЖТЕ ТУК

Румен и майка му искат справедливи наказания за нападателите.
„Това е простотия, която трябва да спре в най-скоро време, защото и по стадионите няма толкова хора и това е в минус на всички.”, казва още умен Койчев.

По настояване на главния прокурор Сотир Цацаров, Главна прокуратура наблюдава случая отблизо.
„Не може просто да биеш някой, да го оставиш в безсъзнание, той може да не е жив този човек, да си заминеш и да си мислиш, че ще ти се размине безнаказано.”, твърди майка му Искра Койчева.

Според нея, заради подобни ексцесии, хората по стадионите стават все по-малко.
„Тук не можеш да отидеш спокойно на стадиона със семейство на мач, защото не знаеш дали ще се върнеш жив и какво ще се случи”, каза още Койчева.

До момента са разпитани над 20 човека, като не е изключено в ареста да попаднат още хора.

Още вижте във видеото:

Предишното видео по темата от болницата - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg