Голям участък от улицата зад блок 72-ри и пред новия жилищен комплекс „Олимпия“ бе преасфалтирана от строителната компания, която изгражда блоковете. Това стана като част от кампанията „Стъпка в повече“, която стартира преди седем години по идея на кмета на пловдивския район „Тракия“ Костадин Димитров. Целта й е да обедини усилията на администрацията, гражданите и представителите на частния сектор за съвместна работа по облагородяването на най-младия пловдивски район.

Костадин Димитров благодари за направеното и пое ангажимент при първа възможност районното кметство да довърши реновирането на цялата пътна отсечка.

„Подкрепата и инициативността на бизнеса и жителите на „Тракия“ е много важна за превръщането на района ни в по-уютно и по-добро място за живеене“, подчерта кметът Костадин Димитров. Той припомни, че кметството облагороди цялата зона, като изгради нови тротоари и паркоместа. През миналата година бе преасфалтирана и улица „Григор Божков“, а терен от 11 декара бе превърнат в зона са отдих, разходка и забавления. Новият парк вече е любимо място на жителите и гостите, като се превърна в пространство за отдих и събития, както и сцена за изява на възпитаниците на детските и учебните заведения в район „Тракия“.