„Кампанията „Българската Коледа” сплотява различни социални слоеве. Това е повече от кампания. Тя е израз на надеждата като нация и обединява хиляди души около една значима кауза”, това заяви президентът Румен Радев, който даде старт на кампанията днес в Пловдив.

Държавният глава бе аплодиран на крака от десетки медици и гости в една от залите на УМБАЛ „Свети Георги”. Заедно с него в града под тепетата пристигна и първата дама Деси Радева. На събитието присъства кметът на Пловдив Иван Тотев и областният управител Здравко Димитров.

„УМБАЛ „Свети Георги” е една от водещите болници в България. Тук се прилагат съвременни технологии. Тази болница е водеща със специалисти, полагат се грижи към хиляди деца”, коментира Радев.

Президентът вярва, че и тази година кампанията ще е успешна и отново ще се съберат необходимите средства.

„Зад тази инициатива стоят хиляди. Успехът обаче зависи от хората в края на дарителския процес. Това сте вие лекарите. Благодаря ви от името на родителите на децата за спасените животи. Благодарим за доверието”, добави Румен Радев.

 По време на миналогодишната  кампания са събрани  2.7 милиона лева. 474 деца са получили диагностика и лечение, а 1.8 милиона лева са отишли за закупуване на апаратура.

Ето и ВИДЕО от речта на президента Румен Радев: