Време е да изпратим лятото. С малко тъга, с много спомени за слънчеви емоции и с надежда, че догодина то ще бъде пак отпускарско, пълно с пътешествия, море, красиви гледки и хубаво време. Впрочем тази година пловдивчани изобщо не могат да се оплачат от времето - термометърът така и не надскочи 35-те градуса, кошмарни жеги под обичайно горещите тепета нямаше, нямаше и кой знае какви своеволия с дъждове, бури и пр. 

И последният летен ден се очертава да бъде слънчев и топъл, сочи прогнозата на НИМХ-БАН. Днес ще преобладава слънчево време, като вятърът временно ще се ориентира от югозапад, температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 26 и 31 градуса. Ще се появи висока, по-късно през деня в Северозападна България - и средна облачност.

Утре, точно в 4 часа и 54 минути, ще настъпи астрономическата есен. И случайно или не, тя ще започне със захлаждане, като температурите ще паднат с 5-6 градуса. На всичкото отгоре се очакват и валежи. Така че есента ще влезе във владенията си ударно!