След приза за героизъм, пловдивският полицай Стойчо Яковски бе удостоен и с наградата „Полицай на годината”

Той беше награден днес, от вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров, по време на церемонията  “Полицай на годината 2018”.

Благодарение на високия си професионализъм и бърза реакция, той спаси 4-годишно дете в Пловдив. На демонстрация на МВР, малкият Павел си глътна езика и колабира. Полицаят от сектор "Пътна полиция" веднага оказа първа помощ на малчугана. След това Павел беше прегледан от пристигналия екип на Спешна помощ. 

Полицаят, спасил дете в Пловдив, получи почетно отличие за героизъм СНИМКИСтойчо Яковски е един от най-активните служители на реда

През 2018 година, младши инспектор Яковски организира и проведе обучение по "Безопасност на движението" в 22 детски градини, 16 училища и 4 университета.

Вчера, Яковски бе награден с почетно отличие от БЧК за проявен героизъм и оказана първа помощ.

Тържествената церемония "Полицай на годината 2018" се провежда за 25-та поредна година.

На събитието присъства цялото професионално ръководство на МВР, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, шефът на НСлС Борислав Сарафов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и депутати.

На церемонията бяха отличени полицейски служители и колективи от цялата страна, постигнали високи професионални резултати през годината.

Голямата колективна награда беше присъдена на служителите от сектор "Фалшификации" при ГДБОП, които са осъществили шест операции по разкриване на фалшиви парични знаци в значителни размери.