Пловдивският полицай Стойчо Яковски, удостоен със званието „Полицай на годината 2018”, призна, че наградата е плод на цялостната работа на областната дирекция на МВР – Пловдив.

„Това отличие значи много за мен, за целия екип и за всички колеги. Не очаквах наградата. Аз съм благодарен, че имам подкрепата на ръководството. През цялата година имахме одобрението и подкрепата при провеждане на кампаниите за безопасност и мероприятията свързани с децата. Това са следващите водачи на пътя. Вярваме, че работата ни ще има ефект след време, когато тези деца станат водачи. И до днес някои от тях ме спират по улиците и ме поздравяват”, сподели Яковски.

Що се отнася до инцидента по време на демонстрацията на МВР в Пловдив, полицаят заяви, че е действал, както би действал всеки един униформен.

Благодарение на високия си професионализъм и бърза реакция, той спаси 4-годишно дете в Пловдив. На демонстрация на МВР малкият Павел си глътна езика и колабира. Полицаят от сектор "Пътна полиция" веднага оказа първа помощ на малчугана. 

„Всеки ден ние оказваме помощ на гражданите. Ние сме първите, които помагаме на ранени до пристигане на Бърза помощ. Обучени сме да действаме по този начин”, допълни Стойчо Яковски.

„Ние номинирахме колегата Яковски след проявения професионализъм и геройство. И не само за това – той участва активно, заедно с колегата му Ботьо Гергинов в  мероприятия, свързани с превенцията на пътя. Един достоен служител, заслужил наградата, за което му благодаря. На празника, когато спаси едно дете, Стойчо прояви профисионализъм, достойнство и героизъм. Горд съм, че работя с такива хора – еталон за българската полиция”. С тези думи старши комисар Илков поздрави полицай №1 у нас.

По време на среща с медиите Стойчо Яковски показа наградите му, връчени по време на церемонията снощи. Той получи специален приз лично от главния прокурор Сотир Цацаров.

Какво още сподели пловдивският герой, вижте във ВИДЕОТО: