Чаровните полицейски кучета, които предано служат на обществото, ще празнуват тази неделя в Пловдив. На 24 март от 11 часа на 4-ти километър на Пазарджишко шосе с демонстрации ще бъде отбелязана 54-та годишнина от създаването на базата за отглеждане и обучение на полицейски служебни кучета към областната дирекция на МВР в Пловдив.

Кучетата са неизменна част от спецотряда на МВР-Пловдив. Те се използват за различни мероприятия – охрана на масови събирани, акции по издирване на загубени хора, неутрализиране на терористи и претърсвания за наркотици.

По случай празника от 11 до 12 часа  вратите на подразделението ще бъдат отворени за всички посетители, пред които водачите и техните четириноги питомници ще покажат умения по обща дисциплина, изпълнение на различни команди, работа по следа, задържане на нарушител, откриване на наркотици и др. 

След демонстрацията гостите ще могат да разгледат отблизо моторните превозни средства и оборудването, които се ползват в дейността на служителите от сектор  „Специализирани полицейски сили“.