Специализираните полицейски сили разиграха  зрелищен екшън вчера сутринта до стадион „Пловдив“. По случай своя професионален празник – Архангеловден, елитните командоси шашнаха публиката с изпълнение на спецоперации на висока скорост, предаде PlovdivTime.bg.

При първото изпитание те успяха да укротят развилняла се агитка от футболни фенове, тръгнала да освобождава техен арестуван приятел. След това служителите на СПС показаха различни техники на самоотбрана – как се обезврежда престъпник при нападение с пистолет, нож и метална тръба. След ръкопашния бой дойде ред на полицаите на четири лапи.

Стотиците зрители на шоуто най-много се зарадваха на пловдивските полицейски кучета, които показаха образцова дисциплина и послушание, и показаха как се обезврежда убиец, тръгнал да гърми с пистолет в тълпата, и как се открива наркотик, скрит в тайник на лек автомобил.

В началото на спектакъла директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков награди началника на сектор СПС в Пловдив – инспектор Виктор Празов за добра служба и отлични постижения в работата.