Почетният консул на Молдова инж. Веселин Чипев дари 1000 лева по сметката за дарения на болната от левкемия Мартина. Пловдивският бизнесмен останал потресен, след като прочел в TrafficNews.bg за нечовешката постъпка на крадците, които тази нощ са изпразнили кутия с дарения за 5-месечната Марти. Предприемачът поиска сметката и съобщи, че иска да направи анонимно дарение. В последствие обаче бе убеден от редактора на  сайта, че примерът му може да бъде заразителен и повече хора да решат да се включат в кампанията за Марти. 

"Останах изумен от тази низост. Не знам дали един човек може да падне по-ниско от това! Да посегнеш на парите на дете, което се бори за живота си. Надявам се повече хора да се включат в кампанията и да спасим това момиченце", заяви Чипев пред репортер на TrafficNews.bg. 

Двамата мародери около 3 часа сутринта са влезли в търговски обект на административна сграда и видели картонена кутия, в която служители и посетителите събирали помощи за 5-месечната Мартина. Разкъсали картона и взели събраната сума. Марти е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия и за лечението й са нужни около 150 000 евро - сума непосилна за родителите й. 

В сградата обаче е имало камери, които са запечатали не само цялата отвратителна кражба, но и лицата на мародерите. Познавате ли ги? Ако знаете имената им, пожете да подадете сигнал в редакцията на TrafficNews.bg на адрес redaktor@trafficnews.bg , на телефон 070010 248 или на фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/trafficnews.bg/.

За Мартина

Мартина получава диагнозата, когато навършва два месеца. Родителите научават за болестта след като детето вдига температура.

„Направихме пълна кръвна картина и от изследванията ѝ се разбра, че левкоцитите са много над нормата”, разказва майката Нели Петрова. Започва тежка химиотерапия с много странични ефекти. В момента Мартина е в ремисия, съобщава Бтв.

Лечението трябва да продължи най-малко две години. Родителите смятат, че е най-добре това да се случи в чужбина. Лекарите ги подкрепят.

„Очакваме сумата да бъде между 100 – 150 хил. евро, което е нормалната сума за подобно лечение”, обяснява Десислава Врагова, която помага на семейството с организирането на благотворителна кампания.

Ако лечението на Мартина в чужбина бъде одобрено, набраната сума по дарителската сметка ще се използва и фондът ще ги дофинансира.

IBAN: BG68FINV91501317133190
Tитуляр: Мартина Ангел Петрова
BIC: FINVBGSF
Paypal акаунт: achkata6908@abv.bg – Ангел Петров (баща на Мартина Петрова)