Полицаят, арестуван в началото на юни за грабеж на 75 мастербокса контрабандни цигари, на стойност близо 300 000 лева, се връща на работа.

Припомняме, че Стефан Модев и колегата му, бяха арестувани за кражба на акцизната стока от бус. Според прокуратурата в края на май двамата са нападнали Ерхан Хакков в склад на "Кукленско шосе", завързали са го с белезници и са взели цялата стока, която е била натоварена в буса му.

След това го оставили завързан със свински опашки. Стоката била претоварена в буса на Борислав Борисов, който в следващите дни започнал да разпродава цигарите. При обиска в дома на Борисов са открити 12 пълни и 4 празни кашона с цигари от марката "Бизнес Роялс". 

Според първонабалните обяснения, дадени от полицаите пред оперативните работници, двамата са били в халето на Кукленско шосе, тъй като търсили майстор за прахово боядисване на автомобилите си. В съдебна зала обаче не бе уточнено кой какъв автомобил притежава. По-късно стана ясно, че ден преди ареста Модев е регистрирал нов автомобил в КАТ. И то не какъв да е, а "Порше Кайен". По документи той го е купил на цена под 5 000 лева.

В началото на месец ноември Стефан Модев е бил дисциплинарно уволнен от директора на пловдивската полиция.

Модев  обаче атакува решението за уволнението си пред Административния съд. В жалбата си той е посочил, че мотивите за уволнението му са необосновани и незаконосъобразни.  Според Модев,  деянията квалифицирани като дисциплинарни нарушения, не са установени и доказани по безспорен начин в дисциплинарното производство. Той твърди още, че не е извършвал вменените му нарушения.  

Причината за уволнението бе, уронване на престижа на професията и не спазване на етичните норми, заложени в кодекса на МВР. Мотивите- обвинението за грабеж на 75 мастербокса контрабандни цигари на стойност близо 300 000 лева.

Административният съд обаче отмени това най-строго наказание на униформения, тъй като той все още няма присъда по образуваното наказателно дело срещу него. Преди да издаде тази заповед за уволнение, директорът на полицията в Пловдив е трябвало да изчака произнасянето на наказателния съд и влизането в сила на осъдителната присъда. 

Няма пречка обаче при влизане в сила на осъдителна, да бъде издадена нова заповед от страна на дисциплинарно наказващия орган, с която да се наложи дисциплинарно наказание „уволнение“.