Малчугани от Пловдив и техните родители отново стават помощници на Баба Марта в последния уикенд на февруари. На благотворителна работилничка на 23-и и 24-и в Sezoni Artisti del gusto illy на ул. "Хан Кубрат" 8 малки и големи ще запретнат ръкави и вместо да купуват мартенички за своите близки, ще закупят материали за тях и ще ги изработят сами. 

Събраните средства ще бъдат дарени на семейството на дете, което се лекува в детско онкохематологично отделение в УМБАЛ "Свети Георги". 

Инициативата се провежда за втора поредна година и е организирана от собственичката на терапевтичното куче Мон Велислава Костадинова. Тя е част от благотворителната кампания под надслов „Заедно в живота”. Велислава и нейните съмишленици и помощници вече два месеца изработват мартенички, средствата от продажбата на които също ще отидат за болното дете.

„Работилничката ще бъде в събота и неделя от 11 часа. Определили сме цена от 5 лева за материали за 5 мартенички. Ще има и дарителска касичка за всички, които желаят да участват или просто да помогнат на каузата”, обяснява Костадинова. Специално обученото за терапевт на болни деца куче Мон по традиция ще помага и радва всички доброволци в тази инициатива.

Всички, които нямат възможност да участват в работилничките, но все пак искат да подпомогнат каузата, могат да си поръчат мартенички, като пишат съобщение на Фейсбук страничката „Заедно в живота“.

Припомняме, че миналата година в кампанията се включиха и майсторки на мартеници от други градове. Бяха събрани 4764,24 лв., които бяха дарени на друг малък пациент на детското онкохематологично отделение на УМБАЛ „Свети Георги”.