Д-р Иво Ватев от Пловдив ще извършва безплатни прегледи за рак на гърдата в Сопот. Кампанията ще се проведе на 19 и 20 януари, а при висок интерес - и на 26 и 27 януари, както и на 2-3 февруари. От скрининга за ранно откриване на доброкачествени и злокачествени заболявания на млечната жлеза може да се възползва всяка жена, без ограничение във възрастта.

На всяка дама ще бъде извършен клиничен преглед, плюс задължително ехографски изследване. Ще се използва модерен мобилен ехограф на фирмата "Соноскейп" с възможност за качествена профилактика и диагностика, посочва хирургът.

Прегледите на посочените дати ще се извършват от 10:00 до 18:00 часа. За информация и записване тел. 0889296796 всеки ден от 10:00 до 18:30 ч. 

Д-р Иво Ватев и колегата му д-р Атанас Баташки са се заели с нелеката задача да намалят процента на починали от коварното заболяване. За две години хирурзите са прегледали безплатно над 3000 жени за рак на гърдата в Пловдив. Благодарение на изследванията, те откриват онкологично заболяване при 22 от тях. Медиците периодично организират кампании и в други градове в областта.