Мъж пребива всекидневно съпругата си в Пловдив. И двамата са с ръководни позиции на местоработите си, но поради ревността си, мъжът системно тормозил половинката си. Всеки ден я обиждал, псувал, а дори й посягал. Пловдивчанката трябвало в точно определено време да се прибира от работа, а ако закъснеела, той я чакал с нож, който опирал до врата й. „Казвай къде беше? Какво си правила, давай обяснения. Ще те накълцам”, са били следващите думи на насилника. Свидетел на зверството е ставало 13-годишното им дете.

На пловдивчанката е било открито онкологично заболяване. Дори тогава съпругът й е упражнявал психически и физически тормоз върху нея.

„Развалина, боклук, за нищо не ставаш”, са били думите му. Жената се подложила на операция, като дори тогава той не я подкрепил. Не я посетил в болницата, не й помагал след интервенцията, а напротив – боят продължавал. Нещо повече – ударите ставали още по-ожесточени.

При поредното насилие, жената взела решение да се разведе. Съпругът й, разбира се, отказал с думите „Ти си моя и на никой друг. Ще те заколя, ще те направя на парчета, но ти няма да бъдеш с друг”.

Въпреки това пловдивчанката е направила консултация с адвокат, започнало е дело, а съпругът й вече е осъден.

Не така се е развил случаят на друга пловдивчанка, която 11 години е била физически и психически тормозена от половинката си. Както TrafficNews.bg по-рано разказа, година и половина след сватбата, мъжът й започва да упражнява насилие върху нея. Той я заключвал и не й позволявал да излиза, забранявал й да се среща с приятели, а дори и да не ходи на работа.

След раждането на първото й детенце, насилието спира, но за кратко. При солидна почерпка с алкохол, след работа или среща с приятели, насилникът я събуждал посред нощ и започвал без причина да я пребива. Това се случвало почти всеки ден, пред погледа на детето. Имало е и моменти, в които жената е ритана в главата и блъскана в стената.

Още по случая може да видите ТУК:

11 години пловдивчанка бива пребивана от съпруга си, тя пак се връща при него. Насилието е ставало пред погледите на детето